Factorii de risc

al accidentului vascular cerebral

Comandati HRI Vitalion pentru reducerea riscului AVC la pretul de 77 RON + taxe postale

• curata arerele de depuneri

• reduce ingustarea vaselor

• usureaza functionarea inimii

Comanda

Pentru dezvoltarea unui accident vascular cerebral, multiplii factori de risc sunt cunoscute. Printre acestea exista factori de risc ce nu pot schimba: varsta inaintata, cresterea incidentei accidentului vascular cerebral in ruda de sange sau antecedente de accident vascular cerebral.
Exista, de asemenea, factori de risc de AVC modificabili. Acestea favorizeaza ca ateroscleroza se dezvolta in vasele creierului sau creeaza o embolie. Cei care schimba stilul lor de viata si trateaza bolile existente, reduc riscul acestui incident.

Factorii de risc sunt:
• Varsta
• Inalta tensiune arteriala (hipertensiune)
• diabetul zaharat (diabet)
• tulburari ale ritmului cardiac (de exemplu, fibrilatie atriala)
• ingustarea arterelor la nivelul capului si gatului
• fumatul
• consumul excesiv de alcool
• tulburari metabolice care duc la lipidelor din sange crescute (colesterolul ridicat)
• excesul de greutate sau de obezitate (obezitate)
• lipsa de exercitiu

Simptomele accidentului vascular cerebral

La un accident vascular cerebral (apoplexie, infarct accident vascular cerebral, cerebral sau accident vascular cerebral) simptome cauzate, deoarece o parte a creierului nu mai este alimentat cu oxigen suficient si mor, celulele nervoase afectate in secventa. Celulele nervoase interconectate a functiilor de control ale creierului corp importante - cum ar fi de constientizare, vorbire, miscare si viziune. În cazul in care un accident vascular cerebral-o zona a creierului care reglementeaza una din aceste functii, acest lucru poate avea consecinte grave. Simptome care pot aparea atunci cand un accident vascular cerebral a pus, medicii ca asa-numitele "neurologice" impreuna.
Pentru accident vascular cerebral sunt urmatoarele semne:
• slabiciune brusca sau pierderea de forta musculara pentru a finaliza o jumatate de paralizie faciala sau organism (hemiplegie asa-numitele)
• senzatia de amorteala (deranjat simtul tactil), de exemplu, un brat
• Vorbire depreciere (vorbire neclara, dificultati de comunicare)
• disfagie
• tulburari vizuale (pierderea brusca a vederii in vedere, vedere dubla)
• Ameteli
• brusca confuzie sau starea de spirit depresive
• pierderea constientei sau inconstienta
• brusca, dureri de cap severe fara o cauza cunoscuta (mai ales hemoragie cerebrala)
Aceste deficite neurologice, dar nu te conecta cu fiecare accident vascular cerebral la pacientii pe acelasi tipar. În cazul in care exista diferite simptome este strans legata de care parte a creierului este afectata. Astfel, un accident vascular cerebral plumb dreapta a creierului, de exemplu, la o paralizie de partea stanga a corpului. Cat de severa simptomele unui accident vascular cerebral sunt supuse, de asemenea, prin modul in care va tesutul cerebral de mult a fost elaborat de deficit de oxigen afectate.
deficitele pe termen scurt neurologice, care regresa spontan si fara consecinte sunt considerate ca semne de avertizare a unui accident vascular cerebral, acest vestitor al bolii, prin urmare, ar trebui sa fie intotdeauna verificate de catre un medic. Într-un asa-numita TIA (atac ischemic tranzitor), simptomele pot disparea chiar in cateva minute, revenirea simptomelor dupa 24 de ore, este numele PRIND (prelungit deficit neurologic ischemic) sunt comune.

Diagnosticarea accidentului cerebral

Pentru a oferi pentru accident vascular cerebral (accident vascular cerebral, infarct accident vascular cerebral, cerebral sau accident vascular cerebral), diagnosticul, medicul trebuie sa examineze in primul rand pacientul bine. Cu tehnici speciale de investigare (de exemplu, repeta o propozitie inchiriat), medicul poate determina simptome neurologice, cum ar fi tulburari de vorbire. sterge De asemenea, medicul daca exista afectiuni subiacente (de exemplu hipertensiune arteriala), care ar fi putut conduce la accident vascular cerebral.
Detectarea directa de accident vascular cerebral prin intermediul unui tomografia computerizata (CT) sau imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) a capului. Aceasta metoda de analiza care arata, de asemenea, regiune a creierului este lovit exact. Folosind un examen ecografic special (ecografia Doppler) a vaselor de sange, medicul poate determina, de asemenea, daca exista vasoconstrictie la nivelul gatului sau creierului.
Ca parte a diagnosticului accident vascular cerebral pot, de asemenea,
• un ECG
• o ecografie inimii (ecocardiografie),
• un EEG,
• Analizele de sange
• neregulile puls si sa dea indicii despre boala.

Tratamentul accidetelor vasculare cerebrale

La un accident vascular cerebral (apoplexie, infarct accident vascular cerebral, cerebral sau accident vascular cerebral), este important ca tratamentul incepe cat mai curand posibil (tema limba engleza este "Timpul este creier," tradus liber "de timp este creier"). Prin urmare, fiecare pacient accident vascular cerebral este considerata o urgenta medicala, chiar daca doar simptome usoare. Regula este: Fiecare accident vascular cerebral este o atentie imediat medicale necesare. Tratamentul este de accident vascular cerebral accident vascular cerebral in unitati specializate ale unor spitale, asa-numitelor unitati accident vascular cerebral (accident vascular cerebral, accident vascular cerebral pentru engleza;. Unitatea; Pentru unitatile de limba engleza.).
Un accident vascular cerebral acut apare atunci cand o regiune a creierului special, este brusc nu mai este alimentat cu oxigen suficient, si, astfel, este permanent deteriorat. Prin urmare, sa pastreze in tratament accident vascular cerebral acut vizeaza daune cat mai mic posibil si pentru a preveni consecinte grave. În functie de cauza de accident vascular cerebral (ocluzie vasculara sau hemoragie) este terapia diferit. Medicii trebuie sa rapid prin intermediul unor investigatii pentru a afla cauza exacta pentru a initia apoi un tratament adecvat.
Tratamentul unui ocluzie vasculara (accident vascular cerebral ischemic) include:
• Tromboliza: medicamente se dizolva cheaguri de sange in creier si face fluxul de sange restaurat. Dar, inainte de medicul are o hemoragie cerebrala prin tomografie computerizata (CT) pentru a exclude cap.
• Anticoagularea: inhibarea consumului de droguri de coagulare a sangelui, care este proiectat pentru a preveni navei afectat infundate din nou sau chiar mai mult.
Tratament pentru un accident vascular cerebral din cauza hemoragii cerebrale (accident vascular cerebral hemoragic) poate cuprinde unei interventii neurochirurgicale. O astfel de operatiune trebuie sa se opreasca scopul de sangerare, pentru a elimina hematom si a scuti de tesutul cerebral. În toate tipurile de accident vascular cerebral, functiile vitale precum tensiunea arteriala, respiratia, ritmul cardiac si de iesire urina sunt monitorizate. Ar putea fi necesar pentru medicul scade presiunii intracraniene cu medicamente.
Pe termen lung, accident vascular cerebral-terapie, simptome neurologice, cum ar fi probleme de paralizie si discurs mai bun (reabilitare). Ca in toate tulburarile de iesire circulatie a creierului este, de asemenea, accident vascular cerebral una dupa conceptul de asa-numita Bobath. Conceptul Bobath se bazeaza pe presupunerea ca creierul sanatos poate invata sa preia functiile din regiunile afectate.

Prevenirea accidentelor cerebral vasculare

Un accident vascular cerebral (apoplexie, infarct accident vascular cerebral, cerebral sau accident vascular cerebral), puteti preveni prin dezactivarea factorii modificabili de risc pentru ateroscleroza (rigidizarea arterelor numit) si embolie (blocarea unui vas, de exemplu, printr-o rapit cheag de sange):
• Au verifica regulat tensiunea arteriala - tensiune arteriala crescuta poate fi necesar sa reduca, chiar cu medicamente.
• Mentinerea unui stil de viata sanatos, cu exercitii regulate si alimentatia sanatoasa, cu un procent ridicat de fructe si legume, dar scazut in grasimi si zahar.
• Aflati daca exista la lipidelor din sange ridicat (colesterol ridicat), de exemplu, in cadrul consultatiilor.
• Nu verificati de zahar din sange pentru a exclude diabetul zaharat.
• Sa se abtina de la fumat si pentru a evita stresul. Pentru fumat, in orice forma, riscul de accident vascular cerebral a crescut semnificativ!
• Beti alcool doar cu moderatie.
• Nu clarificarea neregulilor puls cu testele de inima, cum ar fi ECG sau ecocardiografie - prezenta tulburari de ritm cardiac trata, cum ar fi fibrilatie atriala, medic in consecinta. Acest lucru redus cu o probabilitate ca un cheag de sange format in inima care ar putea desprinde si bloca un vas.
apar in ciuda acestor masuri preventive ar trebui sa fie primul semn al unui accident vascular cerebral, astfel incat sa ia in serios. Alaturati-va ameteli, probleme de brusca vedere, probleme de vorbire sau paralizie usoara pe, ar trebui sa consulte imediat un medic.
Chiar daca simptomele sunt, in unele cazuri, doar putin: Un accident vascular cerebral este o urgenta medicala.