Ateroscleroza

Comandati HRI Vitalion pentru tratarea aterosclerozei la doar 77 RON + taxe postale

• curata arterele de depuneri

• reduce ingustarea vaselor

• usureaza functionarea inimii


Comanda

La ateroscleroza (rigidizarea arterelor), anumite vase de sange, adica arterele, sunt ingustate. Aceasta vasoconstrictie apare cand se depun lipide din sange, cheaguri de sange, tesut conjunctiv si calcar pe peretii vaselor. Ateroscleroza poate afecta orice artere din organism si poate conduce la deteriorari secundare, cum ar fi infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral. Insa printr-un stil de viata sanatos în mare masura se poate preveni acest lucru: Cele mai bune masuri pentru prevenirea aterosclerozei sunt o alimentatie sanatoasa si echilibrata, activitatea fizica în mod regulat si reducerea factorilor de risc. Factorii de risc care duc la dezvoltarea aterosclerozei sunt colesterolul ridicat, hipertensiunea arteriala, fumatul, diabetul zaharat si obezitatea. Ateroscleroza si complicatiile legate de aceasta sunt cele mai comune cauze de deces în lumea occidentala. Prin medicatie, este posibila stabilizarea depunerilor de pe peretii interiori ai arterelor (placi) sau încetinirea formarii cheagurilor de sange.

Prevenirea aterosclerozei

Aterosclerozei (calcifierii arterelor) si bolilor asociate acesteia, li se poate preveni eficient:
Asigurati-va în lupta împotriva aterosclerozei printr-o alimentatie sanatoasa echilibrata, bogata in consumul de fructe si legume si dieta saraca in grasimi. Mai mult decat atat, este important sa se evite obezitatea cu ajutorul exercitiilor fizice regulate. Sunt de preferat sporturile de rezistenta fata de cele de viteza sau de putere. Adesea este suficient exercitarea în mod regulat si persistent a miscarii, în scopul prevenirii aterosclerozei.
In cele din urma, ar trebui sa încercati sa renuntati la tigari pentru prevenirea aterosclerozei si sprijinirii sanatatii dumneavoastra! Deoarece riscul de atac de cord la un barbat sanatos de 40 de ani, nefumator este de 15 ori mai mic în comparatie cu un fumator cu hipertensiune arteriala si nivelul colesterolului ridicat (hipercolesterolemie).
In cazul aterosclerozei sunt de obicei suficiente tratamentele medicamentoase, cu vitamine, precum si schimbarea stilului de viata. Daca este necesara o interventie chirurgicala depinde de gradul de vasoconstrictie si amenintariile lagate de urmariile complicatiilor.

Terapia clasica al aterosclerozelor

Pentru tratamentul conservator al aterosclerozei adesea veti obtine aceleasi medicamente ca si pentru tratamentul altor boli cardiovasculare. Motivul pentru aceasta este evolutia aterosclerotica pe care le au în comun aceste afectiuni.
Medicamente, cum ar fi acidul acetilsalicilic (AAS) sau clopidogrelul ajuta la prevenirea coagularii sangelui si astfel, previne eventuala formare a unui cheag de sange (tromb) întalnite in cazul arterosclerozei.
In cazul în care, în plus fata de ateroscleroza exista o tulburare mostenita a lipidelor, care nu poate fi exonerat printr-o dieta, pot fi utile inhibitoarele de sinteza a colesterolului (statine). Acesti agenti pot reduce concentratia de colesterolului LDL. In acelasi timp, ele pot normaliza functionalitatea insuficienta a stratului interior si stabiliza depunerile de pe peretii interiori (placi) ale arterelor.
Si ceilalti factori de risc ale aterosclerozei, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiunea arteriala necesita un tratament consecvent cu medicatie.
Deoarece daunele precoce aterosclerotice pot regresa total, un stil de viata sanatos este cel mai bun tratament al aterosclerozei. Prin urmare, încercati sa:
• reduceti obezitatea
• fiti activi din punct de vedere fizic
• renuntati la fumat si
• sa acordati atentie sporita unei diete sanatoasa.
Indicele de masa corporala – Body Mass Index (IMC sau BMI) ar trebui sa fie 20 – 25. In produsele alimentare, în special grasimi animale ar trebui sa fie înlocuite cu grasimi vegetale polinesaturate. In cazul calcifierii arterelor este, de asemenea un tratament important si eficient, consumul suficient de lichide, fibre si vitamine. Raportul corect de carbohidrati (50 la suta din aportul energetic), proteine (20 la suta) si grasimi (30 la suta), în dieta, joaca de asemenea un rol major. In cazul în care nivelul sanguin ale trigliceridelor - o forma specifica de grasime din hrana - creste, ar trebui de asemenea sa renuntari la alcool.

Cauzele aterosclerozei

Cauzele care stau la baza aterosclerozei nu sunt inca complet clare. Exista numeroase teorii care doresc sa explice cauzele - cea mai cunoscuta este teoria lipidelor. Cauza principala a aterosclerozei, conform acestei teorii, este o lipida speciala (grasime) - asa-numitul colesterol-LDL. In plus, diversi factori de risc sunt cunoscuti care favorizeaza dezvoltarea arterosclerozei.

Colesterolul

O persoana sanatoasa consuma aproximativ o treime din colesterol prin alimente, in mare parte il produce singur. Colesterolul si alte grasimi din sange sange se leaga de proteinele de transport, asa-numtele lipoproteine. In functie de compozitia si densitatea acestora, lipoproteinele sunt împartite în VLDL (very low density lipoproteine - lipoproteine cu densitate foarte scazuta), LDL (low density lipoproteine - lipoproteine cu densitate scazuta) si HDL (high density lipoproteine - lipoproteine cu densitate ridicata).
Din perspectiva actuala, colesterolul legat de LDL este implicat în mod semnificativ în dezvoltarea aterosclerozei . Prin urmare in jargon este numit colesterolul rau. Acest tip de colesterol este produs în ficat si apoi transportat la alte organe si tesuturim unde printre altele se depune si se acumuleaza în vasele de sange. In sensul opus, colesterolul HDL (colesterol bun) este transportat înapoi la ficat. Prin urmare, un nivel ridicat de HDL in sange (> 50 miligrame per decilitru) este evaluat pozitiv, o cantitate mare de LDL (> 100 miligrame per decilitru) negativ.