Arsuri gastrice

Comandati HRI Green Base

• pret special de 77 RON + taxe postale

• aportul naturist necesar scaderii si echilibrarii pH-ului dumneavoastra

• reduce semnificativ acidifierea corpului


Comanda


Arsurile la stomac se manifesta prin senzatia de arsura dureroasa, care se extinde de la partea superioara a abdomenului la gat. Motivul pentru arsuri la stomac este de reflux de acid din stomac in esofag.

Stomacul in sine este marginit de o membrana mucoasa care il protejeaza de acidul din stomac si il face insensibil la durere. In esofag, acidul ajunge printr-un reflux ;medicii numesc aceasta intoarcere ca refluxul gastro-esofagian. Aceste usoare arsuri la stomac apar de obicei dupa o masa bogata foarte grasa sau dupa o zi in care s-a consumat cafea in exces.

Cauzele arsurilor gastrice

Cauzele de arsuri la stomac pot fi diverse, ele apar adesea legate de nutritie. Deci, multi oameni sufera de alimente excesive, grase sau picante, dar si de consumul de ciocolata, bauturi carbogazoase, si mere si citrice, care provoaca dureri si senzatie de arsura in gat si abdomen. Alcoolul, cafeaua, ceaiul negru si cresterea consumului de nicotina provoaca arsuri la stomac.
Arsurile la stomac apar adesea in timpul sarcinii: Aproximativ jumatate din toate femeile gravide sufera in timpul sarcinii de arsuri la stomac deoarece sfincterul de protectie a stomacului, care formeaza granita cu esofagul este in stare flasca in timpul sarcinii.
Stresul, ingrijorarea si mesele luate in graba sunt considerate, de asemenea, ca un declansator de arsuri la stomac .
O defectiune a sfincterului inferior al esofagului (sfincterul esofagian inferior) este asa-numita boala de reflux gastroesofagian (GERD) care consta in faptul ca sucurile digestive din stomac curg inapoi in esofag , provocand arsuri la stomac. Aproximativ 75 la suta din toate persoanele care sufera de boala de reflux au arsuri la stomac. In plus pe langa aceste arsuri se poate ajunge pe termen lung la inflamarea esofagului si chiar formarea de tumori maligne.
Alte cauze de arsuri la stomac pot fi:
• O hernie hiatala (hernie diafragmatica)
• ulcere gastrice si boli ale vezicii biliare si pancreasului

Diagnosticarea arsurilor gastrice

Cand arsurile la stomac apar frecvent, trebuie sa consultati un medic pentru a identifica clar simptomele care au provocat aceasta afectiune si pentru prescrierea unui tratament.Primul pas in identificarea bolii este stabilirea clara a duratei prezentei arsurilor la stomac, consultarea istoricului medical si a listei de medicamente administrate pacientului . Oricine care sufera de boala de reflux a raportat, de multe ori de o senzatie de arsura in spatele sternului, care se ridica in gat, crampe stomacale dupa mancare, hipersalivatie, gust acru in gura, flatulenta, balonare si regurgitatii acide.

Daca exista o suspiciune de boala de reflux ca o cauza de arsuri la stomac, dupa examinarea fizica, de obicei, o reflectare a esofagului, stomacului si duodenului este realizata (esofagogastroduodenoscopie). Utilizarea acestor teste pot detecta daca mucoasa este inflamata si in ce masura.

Tratamentul arsurilor la stomac

Tratamentul de arsuri la stomac depinde de cauza si de severitatea simptomelor. Cand apar arsuri la stomac, se recomanda, in general schimbarea obiceiurile de alimentatie si reducerea alimentelor grase si condimentate, cafelei, ceaiului negru, dulciurilor. Alcoolul si nicotina ar trebui sa fie evitate. Cu cateva ore inainte de culcare se recomanda o gustare simpla pentru a preveni in timpul somnului refluxul acidului din stomac in esofag.
Arsurile la stomac usoare au cateva cai de calmare cum ar fi painea si fulgii de ovaz, varza cruda, ceai din seminte de in si musetel.
Pentru arsuri la stomac frecvente sunt necesare medicamente pentru a preveni inflamarea esofagului . In scopul de a inhiba productia de acid din stomac, sunt utilizati in principal inhibitori (cum ar fi omeprazol sau pantoprazol). Femeile insarcinate ar trebui sa se consulte cu ginecologul lor sau medicul de familie in cazul administrarii de medicamente impotriva arsurilor stomacale.

In cazul in care esofagul se ingusteaza din cauza cicatrizarii inseamna ca boala de reflux a avansat spre un stadiu agravant si poate fi nevoie de operatie chirurgicala.